Sauna

Este o sauna realizata intr-o incinta de lemn, incalzita electric cu ajutorul rocilor vulcanice. Sauna uscata are o umiditate de aproximativ 10% si o temperatura de 85° – 90°C, efectul fiind simtit dupa primele 5 minute de utilizare printr-o transpiratie puternica. Transpiratia este un proces natural si vital din punct de vedere al sanatatii. Datorita incalzirii corpului, organismul incearca sa-si mentina temperatura constanta, racindu-se prin transpiratie. In lichidele secretate de catre glandele sudoripare se regasesc saruri minerale, substante reziduale de metabolism si toxine acumulate in organism.

5 beneficii ale saunei:

  • Te scapa de stres. Sauna este cunoscuta ca fiind o metoda de relaxare eficienta si placuta. Deoarece temperatura corpului tau creste, se elimina hormonii ce cauzeaza stresul. Asadar scapi de stres si te simti mult mai relaxat si calm.
  • Elimini usor toxinele din corp. Datorita temperaturii ridicate din sauna, transpiri intens, iar transpiratia este modalitatea prin care corpul elimina toxinele prin piele. Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, astfel aproximativ 30% din toxinele din corp sunt eliminate prin piele.
  • Elimini grasimile din corp, astfel slabesti. Daca iti doresti sa slabesti usor, vino la sauna de doua ori pe saptamana si vei vedea schimbari pozitive. Intr-o sedinta de sauna poti arde la fel de multe calorii ca si atunci cand alergi, deoarece ritmul cardiac creste.
  • Pielea ta va fi mai catifelata. La sauna, deoarece ritmul cardiac creste din cauza caldurii, inima pompeaza mai mult sange. Astfel, fluxul sanguin creste si aduce mai multi nutrienti in toate partile corpului, inclusiv in piele.
  • Sauna intareste sistemul imunitar. Cand esti bolnav, febra este modul prin care organismul transmite celulelor albe ca exista o problema. Datorita caldurii din sauna, starea este asemanatoare febrei, asa ca se transmite semnalul de crestere a productiei de celule albe care intaresc sistemul imunitar iar organismul tau va lupta mai usor impotriva infectiilor.