Atractii Turistice
Castelul Bran
Castelul Bran, cunoscut în întreaga lume sub denumirea de castelul lui Dracula, reprezintă un obiectiv turistic de mare impact și de o importanță extraordinară pentru această țară. A reprezentat un model pentru multe din filmele de la Hollywood, Dracula fiind personajul principal al peliculelor.
Castelul Peles
Castelul Peleș este unul dintre cele mai frumoase castele pe care România le deține, acesta fiind și unic la vremea când s-a construit. Cu o frumusețe aparte și un ambient fermecător, acest castel te duce cu gândurile într-o lume nemaipomenită, plină de magie, prinți și prințese.
Cetatea Rasnov
Cetatea Râșnov este una din cele mai frumoase cetăți ale țării românești,și nu ai cum să nu observi această minunăție de pe șoseaua de la Brașov la Moeciu ,astfel categoric vei vrea sa te oprești din drum pentru a o vizita. Aceasta a fost aleasă de mai mulți regizori pentru filmări din cele mai diverse epoci, unul din cele mai importante filme turnate aici fiind Cold Mountain, filmul de Oscar cu Nicole Kidman.
Pestera Valea Cetatii
Peștera Valea Cetății (Peștera Fundata, Peștera din Valea Fundata) a fost descoperită pentru prima dată în anul 1949 cînd, în urma unei explozii hidraulice datorate acumulării de apă la interiorul peșterii, intrarea principală în peșteră a devenit vizibilă. Peștera are o suprafață de 1ha și este situată în rezervația cu același nume (23,91ha) din Masivul Postăvaru, lângă Râșnov, jud. Brașov. În urma redeschiderii intrării principale a peșterii (care a fost funcțională inițial, iar mai apoi a fost colmatată), un grup de tineri din Râșnov a reușit să pătrundă în peșteră în anul 1954. O primă descriere însoțită de o schiță a fost realizată de către Margareta Dumitrescu şi Traian Orghidan în anul 1958 (Marcian Bleahu – “Peșteri din România”). Urmează explorarea realizată de o echipă a clubului de speologie ”Emil Racoviţă” din 1981.
Lacul Bolboci
Lacul Bolboci este una dintre comorile ascunse ale Munților Bucegi, un lac vast, creat prin blocarea răului Ialomița, cu un baraj, în anul 1988. Totodată, numit și Marea din Bucegi, Lacul Bolboci se numără printre atracțiile naturale cele mai spectaculoase din masivul Bucegi. Această întindere de apă, înconjurată de peisaje pitorești dominate de munți bine împăduriți, este formată în spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din țară, 1438 de metri. Lacul Bolboci este situat în apropiere de centrul geografic al Parcului Natural Bucegi, la numai 8 km de Sinaia și la aproximativ 10 km de la Peștera Ialomiței.
Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa are o lungime de 2,5 km între Scropoasa şi Dobreşti și o adâncime de aproximativ 10-15 metri. Citeşte întreaga ştire: Lacul Scropoasa - unde se află, cum ajungi, ce poți face acolo Lacul Scropoasa are o cădere de 304 m şi un volum de apă de 0,55 milioane de metri cubi. Este un lac de baraj artificial, construit în anul 1929 și asigură regularizarea săptămânală a râului Ialomiţa. Lacul are un potențial hidroenergetic de 1500 – 2000 kw/km, lucru ce a determinat construirea primei hidrocentrale românesti, la Dobrești, în anul 1936. Centrala a fost, până la amplasarea uzinei hidroelectrice de la Bicaz, cea mai mare hidrocentrală din România ca putere instalată. Citeşte întreaga ştire: Lacul Scropoasa - unde se află, cum ajungi, ce poți face acolo
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea se află la 50 de km de orașul Brașov și reprezintă unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României. Deși nu este atât de cunoscută, cetatea Rupea este una dintre cele mai frumoase clădiri din România, fiind învăluită de o arhitectură fermecătoare și o priveliște de vis. Aici poți petrece o zi de poveste în împrejurimiri minunate, trăind emoții de nedescris. Totul pare ca într-o poveste ce te atrage să îi descoperi misterul cu fiecare pas pe care îl faci spre basmul întins pe o suprafață plină de verdeață și frumos. Cuvintele nu ar fi de ajuns să descrie frumusețea și splendoarea acestei cetăți, așadar nu îți rămâne decât să îți planifici negreșit o călătorie spre această lume grozavă.
Sighisoara
Sighișoara sau “Perla Medievală a României” este situată în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgul-Mureș și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte.
Cetatea Fagaras
Cetatea Făgărașului este de o frumusețe aparte și, reprezintă cel mai important monument al Făgărașului, fiind în același timp unul dintre cele mai mari obiective turistice din România. O zonă minunată, cu priveliști de vis, cu aer curat și liniștitor de munte, poate fi cu siguranță o atmosferă extraordinară pentru a-ți petrece câteva zile de vacanță. Aceasta se află chiar în centrul municipiului Făgăraș, din județul Brașov, fiind astfel un prilej de a face un tur în toată zona aceasta uimitoare din Transilvania.
Manastirea rupestra Sinca Veche
Manastirea rupestra Sinca Veche este un vechi lacas de cult ce se afla la Sinca Veche, in cotul format de Muntii Fagaras si Perisani, la 45 de kilometri de Brasov si la 22 de kilometri de Fagaras. Locasul de cult se gaseste langa comuna Sinca Veche, sub dealul Plesu. Localitatea in sine se afla in centrul tarii la 30 de kilometri nord de Zarnesti, intre Cocoasa Persanilor la nord si podul peste paraul Bungetu la vest. In localitatea Sinca Veche se poate ajunge usor cu masina, localitatea fiind amplasata la cativa kilometri de localitatea Persani, pe DN 68, intre localitatile Brasov si Fagaras. Biserica rupestra se afla la circa doi kilometri de localitatea Sinca Veche - toti localnicii cunoscand drumul si putand sa va ofere indrumarile necesare.